Palmes Diumenge de Rams

El “Diumenge de Rams” és la celebració que inicia la “Setmana Santa”. Aquest dia es commemora l’entrada triomfal de Jesucrist a Jerusalem, que va ser rebut per una multitut de gent amb “palmes”, branques d’olivera i llorer.

Actualment, el “Diumenge de Rams” de celebra la “missa de Rams”, que a diferència d’altres misses, aquesta es fa normalment a l’exterior. Durant la missa es realitza la “benedicció de les palmes” i palmons que any rere any, són penjades als balcons i finestres per protegir la llar i portar bonança com una amulet i símbol de protecció.

La “palmes de Diumenge de Rams” són regalats per padrines i avis als nens, i són els nens i nenes els qui porten les “palmes i palmons” a beneir. Les “palmes adornades”, la “palma blanca” i el palmó de diferents alçades, alegren i vesteixen de color el “Diumenge de Rams”.

Després de “Diumenge de Rams” es realitzen les “processons de Setmana Santa”, anomenada la “Setmana de la Passió”, acompanyada per processons de les verges i sants. Les confraries preparen aquesta setmana les processiones de la Passió de Crist.

El “Dijous Sant” es commemora l’Eucaristia que es va instituir en l’Últim Sopar de Jesucrist amb els 12 deixebles, amb el pa i el vi, així com el reantat de peus.

El “Divendres Sant” és el dia en què es rememora la crucifixió i mort de Crist, i per aquest motiu és dia de penitència, abstionencia de carn i dejuni.

El “Dissabte Sant” és el dia de silenci i dol i no es realitza cap missa. Un cop entrada la nit es denomina la “Vetlla Pasqual”.

El “Diumenge de Pasqua”, també anomenat “Diumenge de Resurrecció”, “Pasqua Florida”, entre d’altres, es commemora la resurrecció de Crist a el tercer dia d’haver estat crucificat. Durant el transcurs d’aquest dia es realitzen proceciones i misses, i és tradicional la decoració dels “ous de Pasqua” i les “mones de Pascua” de xocolata per als nens.

Visita la nostra botiga online de palmes de Diumenge de Rams!

Veure totes les palmes i palmons >>>

SUBSCRIU-TE I REBRÀS UN CODI DESCOMPTE PER LA PRIMERA COMPRA!

Compra palmes online!

Com fer una palma de Rams